fbpx
Політика

У новому парламенті буде 25 комітетів – Юрій Луценко

Лідер партії «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко повідомив про те, що в новому парламенті буде працювати 25 комітетів. За його словами, це компромісне рішення, яке було прийнято усіма політичними силами нової Верховної Ради.

 Зокрема він зазначив, що буде об’єднаний Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією з Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 Крім того, будуть об’єднані Комітет з питань верховенства права та правосуддя з Комітетом з питань правової політики, Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій та Комітет з питань транспорту і зв’язку, Комітет з питань економічної політики буде об’єднаний із Спеціальною контрольною комісією ВР з питань приватизації, а Комітет з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики об’єднають з Комітетом з питань промислової та інвестиційної політики.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «У назві Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму ми прибрали «туризм», а Комітет з питань соціальної політики та праці займатиметься також і питаннями пенсіонерів. Зате Комітет у справах ветеранів та інвалідів набуває більш сучасне значення у зв’язку з подіями на сході України», – додав Юрій Луценко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 При цьому він звернув увагу на те, що «Опозиційний блок» пропонував створити Комітет з питань Криму і Донбасу, але інші партії не підтримали цю пропозицію, оскільки цими питаннями займатиметься Комітет з питань національної безпеки і оборони.

Читайте також: