fbpx
Політика

«Угода демонструє, що українцям потрібно затягувати пояси і готуватися до різкого погіршення рівня життя», – Андрій Золотарьов

Андрій Золотарьов (керівник Центру «Третій сектор») і Сергій Толстов (директор Інституту політичного аналізу і міжнародних відносин) обговорили відсутність конкретики в коаліційній угоді і те, чим це згубно для країни.

 Андрій Золотарьов назвав позитивним моментом те, що в коаліційні переговори залучені п’ять партій, а не дві-три, як передбачалося спочатку, адже цим прискорений процес залучення «Батьківщини» і «Радикальної партії». На думку експерта, об’ємність документа продиктована прагненням «приборкати» майбутній парламент, який в плані керованості на порядок складніший, ніж попередній.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Угода дуже суперечлива – абстрактно висвітлені питання, значимі для більшості населення. Проект антисоціальний, наприклад, угода передбачає упорядкування податків, але забутий податок на розкіш, – розповідає пан Золотарьов, – В коаліційній угоді немає виразної ідеології, акцент зроблений на енергетичну незалежність, національну безпеку і подібні питання, які диктуються зовнішніми факторами. З угоди стає зрозуміло, хто буде в збитку, а хто продовжуватиме отримувати прибуток. Угода демонструє, що українцям потрібно затягувати пояси і готуватися до різкого погіршення рівня життя».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Сергій Толстов вважає, що коаліційна угода необхідна для того, щоб виставити певні рамки для політиків і уникнути кризових моментів в роботі парламенту. «Парламент збереться не раніше 25 листопада, ліміт часу ще не вичерпаний. Коаліційні переговори відволікають від процесу реального формування уряду, який проходить дуже складно», – констатує пан Толстов.

Читайте також: