fbpx
Політика

Недоторканність має бути знята абсолютно з усіх, – Анатолій Гриценко

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко повідомив про те, що з трьох його пропозицій щодо коаліційної угоди, дві вже враховані – це скасування позаблокового статусу і відмова від впровадження купівлі-продажу земель.

 У той же час, як він зазначив, третя пропозиція – денонсація офшорної угоди з Кіпром, досі не включена в проект коаліційної угоди.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Напевно, тому що більшість компаній Порошенка і Коломойського зареєстровані саме на Кіпрі», – припустив він.

 Крім того, торкаючись питання імпічменту президента, Анатолій Гриценко сказав, що коаліційна угода має чітко зафіксувати два зобов’язання:

  •      Прийняти закон про імпічмент президента (перший квартал 2015 року);
  •      Скасувати недоторканність для всіх – президента, депутатів і суддів (двома голосуваннями для зміни Конституції, на двох сесіях, перший квартал 2015 року).
Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Ключове слово «всіх»- у державі не повинно бути жодної посадової особи, яку б статус недоторканності захищав від відповідальності за скоєні кримінальні злочини», – підкреслив він.

Читайте також: