fbpx
Політика

Україна і Росія погодили проект щодо відведення військ на Донбасі, – ОБСЄ

В ОБСЄ заявляють, що російські та українські військовослужбовці склали якийсь план щодо «обопільного відведення військ до розмежувальної лінії на Донбасі». Крім того, обидві сторони склали план щодо «виконання інших пунктів Мінського протоколу». Про це повідомляє агентство «Дзеркало тижня».

Зазначений проект передбачає три основні стадії: два дні припинення вогню, виведення важкої техніки протягом п’яти днів, і потім поділ сил відповідно до Мінського меморандуму (протягом 21 дня).

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Таке рішення, пише у своєму звіті ОБСЄ, було прийнято українською і російською сторонами в рамках «Об’єднаного центру з контролю і координації». Після цього в ОБСЄ підкреслили, що українські та російські військові «тільки почали обговорювати вказаний проект з представниками бойовиків "ДНР"». Цікаво, що про представників самопроголошеної «ЛНР» в звіті ОБСЄ не згадується.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Представники ОБСЄ неодноразово повідомляли, що покладають надії на врегулювання ситуації на Донбасі. У зв’язку з цим ОБСЄ тісно співпрацює з «Об’єднаним центром з контролю і координації», в який входять російські та українські військові.

Читайте також: