fbpx
Політика

Мета Путіна не Україна, а спроба змінити всю систему міжнародних відносин, – політолог

Метою російського президента Володимира Путіна є не Україна, а спроба змінити всю систему міжнародних відносин. Таку думку в ефірі політичної програми «Чорне дзеркало» висловив політолог -міжнародник, колишній директор інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин.

«Він (Володимир Путін, – ред.) хоче домогтися від Заходу рівного статусу великої держави за столом великих держав разом з Китаєм, Євросоюзом і США. Він хоче, щоб Захід визнав пострадянський простір і його сфери впливу», – зазначив політолог.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

На думку Олега Волошина, питання про окупацію України Росією не стоїть. Володимир Путін більш прагматична людина. Він просто хоче нейтралізувати Україну, щоб вона була «як мінімум ніде і як максимум в сфері впливу Росії».

Також політолог зазначив, що на сьогодні загрози захоплення Києва російськими військами немає. Інша справа – Маріуполь. Путін мріє «округлити територію» захоплення і знаючи, що Захід ніколи не стане на військовий захист України, показати тим самим свою важливість. Мовляв, бачите НАТО, і що? Вони взялися забезпечити Україну, а незабаром від неї нічого не залишиться.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Олег Волошин про плани Путіна (відео):

Читайте також: