Мета Путіна не Україна, а спроба змінити всю систему міжнародних відносин, – політолог

Метою російського президента Володимира Путіна є не Україна, а спроба змінити всю систему міжнародних відносин. Таку думку в ефірі політичної програми «Чорне дзеркало» висловив політолог -міжнародник, колишній директор інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин.

«Він (Володимир Путін, – ред.) хоче домогтися від Заходу рівного статусу великої держави за столом великих держав разом з Китаєм, Євросоюзом і США. Він хоче, щоб Захід визнав пострадянський простір і його сфери впливу», – зазначив політолог.

Related Post

На думку Олега Волошина, питання про окупацію України Росією не стоїть. Володимир Путін більш прагматична людина. Він просто хоче нейтралізувати Україну, щоб вона була «як мінімум ніде і як максимум в сфері впливу Росії».

Також політолог зазначив, що на сьогодні загрози захоплення Києва російськими військами немає. Інша справа – Маріуполь. Путін мріє «округлити територію» захоплення і знаючи, що Захід ніколи не стане на військовий захист України, показати тим самим свою важливість. Мовляв, бачите НАТО, і що? Вони взялися забезпечити Україну, а незабаром від неї нічого не залишиться.

Олег Волошин про плани Путіна (відео):

Leave a Comment