fbpx
Право

Генпрокуратура проводить обшуки у заступника Полторака у справі про держзакупівлі

Представники Генеральної прокуратури України проводять обшуки в одного з заступників міністра оборони. Обшуки у заступника Полторака проходять в зв’язку з розслідуванням справи про державні закупівлі для Збройних сил України. Про це повідомили в прес – службі ГПУ.

«Слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання службовим становищем та владою службовими особами Міністерства оборони України, що входять до складу комітету конкурсних торгів. Справу порушено за частиною 2 статті 364 КК України», – сказано в повідомленні прес -служби ГПУ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Після цього у відомстві пояснили, що при проведенні в 2014 році заходів з тилового забезпечення потреб української армії представники Міноборони використали свої посади всупереч інтересам служби. Зокрема, в Міноборони прийняли пропозиції учасників щодо закупівлі паливно – мастильних матеріалів, що містять завищені ціни. У підсумку державному бюджету України було завдано збитків на 3 мільйони гривень.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«З метою фіксації обставин скоєного кримінального правопорушення слідчим управлінням разом з працівниками УБОЗ ГУ МВС України проводяться обшуки за місцем проживання і роботи вищевказаних осіб, зокрема у одного із заступників міністра оборони», – додали у відомстві.

Варто відзначити, що санкція статті 364 КК України передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до шести років з позбавленням права займатися певною діяльністю або займати певні посади.

Читайте також: