fbpx
Політика

Україна повинна готуватися до вступу в НАТО, – Григорій Немиря

Як заявив заступник лідера партії «Батьківщина» Григорій Немиря, Україна не може залишатися в «сірій зоні безпеки». Натомість, за його словами, країна має готуватися до вступу в НАТО.

 «Ми не можемо дозволити собі й далі залишатися в сірій зоні безпеки. Ми вже заплатили занадто високу ціну за це: Крим був анексований, порушена територіальна цілісність нашої держави, на сході України створено заморожений конфлікт, і ніхто не може дати гарантій, що він не буде поширюватися далі на територію України. Росія фактично веде війну проти нашої держави, хоча і не визнає цього», – зазначив він.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 У цій ситуації, за словами Григорія Немирі, Україна повинна зробити вибори на користь вступу в НАТО, особливо враховуючи те, що в останні місяці спостерігається різке зростання підтримки даної ініціативи серед громадян. При цьому він нагадав, що перед цим ще необхідно скасувати позаблокової статус України і провести ряд інших внутрішніх реформ.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Ми повинні відкинути заяви скептиків про те, що нас в НАТО ніхто не чекає», – підсумував Григорій Немиря..

Читайте також: