fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Дещиця: “Не варто очікувати від України наступальних дій”

Колишній міністр закордонних справ України, а нині посол України в Польщі Андрій Дещиця впевнений в тому, що Донбас і Кримський півострів повернуться до складу української держави. За його словами, на це може піти багато часу. Таку точку зору український дипломат висловив в інтерв’ю одного з польських телеканалів.

«Військове відвоювання східних областей України в даний час не є можливим. Однак ті санкції, ті міжнародні консультації, якими тиснуть на Російську Федерацію, можуть сприяти тому, що Україна повернеться до своїх кордонів лютого 2014. Але як довго ці процеси триватимуть, я точно сказати не можу», – прокоментував ситуацію Андрій Дещиця.

Крім цього, український дипломат підкреслив, що українські війська розташовуються уздовж кордону з Донбасом тільки для того, щоб відбити можливі атаки з боку бойовиків, які щодня порушують мінські домовленості. За словами українського дипломата, Україна не збирається вести наступальні дії в цьому регіоні, так як хоче вирішити конфлікт шляхом мирних переговорів.

Читайте також: