fbpx
Політика

Ярема доповів про хід розслідування масового розстрілу учасників Євромайдану

Генеральний прокурор України Віталій Ярема доповів президенту України Петру Порошенко про хід розслідування масового розстрілу учасників протестів на Майдані Незалежності та про результати взаємодії з Міжнародним кримінальним судом. Зокрема, він повідомив, що вчора до Києва прибув представник міжнародного прокурора, який детально знайомиться з матеріалами справ, після чого вони будуть передані в Гаагу. Представник міжнародного прокурора пообіцяв сприяти оголошенню в міжнародний розшук колишніх посадовців, щодо яких наявні докази в причетності до скоєння злочинів на Євромайдані, передає прес – служба президента України.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За словами Віталія Яреми, до суду вже направлено 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Євромайдану. Триває розслідування злочинів, скоєних проти Автомайданівців. До відповідальності притягнуто п’ять працівників ДАІ, в провадженні знаходиться ще 27 справ проти 7 працівників автоінспекції.

Він також додав, що триває розслідування масового розстрілу людей на вулиці Інститутській і активістів в Маріїнському парку на вулиці Грушевського.

Читайте також: