fbpx
Політика

Віктор Балога вказав на проблему вартості авіаперевезень в Україні

Як повідомив кандидат в народні депутати України Віктор Балога, він не користується безкоштовними депутатськими перельотами, проте літати до Києва йому доводиться часто, тому питання вартості квитків для нього, як і багатьох українців, дуже актуальне. Зокрема, за словами Віктора Балоги, його не влаштовує те, що квиток зі Львова до Києва дорожчий, ніж лоу – кост з Києва в Будапешт.

 «Я вже мовчу про те, що в Європі внутрішні авіаперевезення дешевші, ніж у нас залізничне сполучення. І мене теж обурювало те, як влада Януковича вперто виступала проти підписання Україною «Відкритого неба». Якщо пам’ятаєте, то одразу після Майдану це питання було одним з головних, на якому вже нова, демократична влада заробляла бали. Доходило до того, що підписання «Відкритого неба», після якого на наш ринок повинні були зайти лоу -кости, вже було не формальністю і мало бути вирішено вже цього року. Потім це питання знову зникло з порядку денного», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Як повідомив Віктор Балога, він вирішив звернутися до уряду, щоб з’ясувати, з яких причин авіаперевезення в Україні є одними з найдорожчих в Європі, і коли планується обіцяне здешевлення. У відповідь, за словами політика, він отримав класичну відписку від Міністерства інфраструктури – три сторінки про залізницю, кілька абзаців про тенденції ринку авіаперевезень і норми законів, які регулюють ціноутворення, але жодного словами про реформування сфери, як і жодної згадки про «відкрите небо».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Таке враження, що розмов про це ніколи не було, і країну знову перенесли на рік назад – у ті часи, коли влада бачила в «Відкритому небі» загрози для монополістів, а не можливості для громадян», – підсумував він.

Читайте також: