В “Голосі України” опублікували результати парламентських виборів

Офіційне видання українського парламенту газета «Голос України» сьогодні, 12 листопада, опублікувала прізвища народних депутатів, які були обрані на позачергових парламентських виборах 26 жовтня.

Таким чином, за підсумками виборів до складу Верховної Ради VIII скликання український народ обрав 421 народного депутата. Серед них 225 – за партійними списками, а 196 – за мажоритарними округами.

Щодо кількості мандатів на партію, то «Блок Петра Порошенка» отримав у новому парламенті 132 місця, «Народний фронт» – 82, «Самопоміч» – 33, «Опозиційний блок» – 29, «Радикальна партія» Олега Ляшка – 22, «Батьківщина» – 19, «Свобода» – 6. Партії «Сильна Україна», «Заступ», «Воля» і «Правий сектор» делегували до парламенту по одному представнику.

Related Post

Також у новому парламенті будуть 94 депутати, які балотувалися як самовисуванці.

Новообраним депутатам не пізніше, ніж через 20 днів слід подати в Центрвиборчком документи про звільнення з роботи, яку не можна суміщати з депутатським мандатом. На підставі цього ЦВК зареєструє народного депутата і видасть йому тимчасове посвідчення, з яким народний обранець прийме присягу в сесійній залі Ради.

Підсумки виборів в Україні (відео):

Leave a Comment