fbpx
Політика

Росія є найбільшою загрозою безпеці Румунії, – прем’єр-міністр

Діючий глава уряду Румунії і основний кандидат в президенти Віктор Понта прокоментував агресивні дії Російської Федерації на сході України. Віктор Понта пояснив, що вважає РФ найбільшою загрозою для Румунії і всього регіону в цілому. Таку позицію Віктор Понта висловив в неділю ввечері в інтерв’ю румунському телеканалу Antena 3.

«Я вважаю, що Володимир Путін і Російська Федерація – тому що ми не говоримо про людей, ми говоримо про держави, – в даний час представляють для безпеки всього регіону та Румунії найвищий ризик з 1989 року. Я вірю, що наші законні інтереси, перш за все з питання Республіки Молдови, яка повинна дотримуватися європейського шляху, зараз конфліктують», – заявив прем’єр – міністр.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Прем’єр – міністр сказав, що Румунія підтримує уряд Молдови на її шляху до Євросоюзу. В свою чергу, офіційна Москва РФ намагається перешкодити вступу Молдови в ЄС. Крім того, аналогічна ситуація зараз в ситуації з Грузією і Україною.

Після цього румунський прем’єр – міністр сказав, що головною зброєю Російської Федерації є енергетика. Саме тому, запевняє Понта, Румунія повинна стати незалежною в енергетичному плані.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Я вже говорив під час міжнародних зустрічей і повторюю це тут, в Румунії: головною зброєю Російської Федерації та Володимира Путіна не є літаки, фрегати або танки, а енергетика. Саме тому Румунія, якщо вона хоче стати потужною державою, повинна стати енергетично незалежною», – додав прем’єр – міністр Віктор Понта.

Читайте також: