fbpx
Політика

У Римі 100 тисяч держслужбовців протестували проти політики уряду

Західні засоби масової інформації повідомляють, що майже 100 тисяч держслужбовців вийшли в суботу на вулиці італійської столиці, щоб висловити своє невдоволення політикою прем’єр – міністра Італії Маттео Ренці.

Маніфестанти виступали проти заходів бюджетної економії, які офіційний Рим вживає, як вважають демонстранти, під тиском Брюсселя. Головний протест спрямований проти закону про стабільність, який найближчими днями має бути остаточно схвалений в національному парламенті.

Читайте також:  Президент України підписав закон про заборону УПЦ мп

Зокрема, в цьому документі передбачається "заморожування" зарплати держслужбовців, а також скорочення робочих місць. Італійські профспілки погрожують провести в грудні загальний страйк державних службовців.

"Якщо в найближчі дні ми не отримаємо відповіді на наші вимоги, ми продовжимо боротьбу за допомогою страйку", – заявила генеральний секретар найбільшого профспілкового об’єднання країни "Загальної італійської конфедерації праці" (CGIL) Сузанна Камуссо, що очолювала одну з колон демонстрантів.

Читайте також:  Нововведення на кордоні з Румунією: прикордонна поліція повертатиме автомобілі (ФОТО)

"Виключно важливо, що всі ми сьогодні вийшли на вулиці і площі в підтримку цієї категорії трудящих, колективний трудовий договір з якою не переглядався протягом семи останніх років", – підкреслила Камуссо.

Читайте також: