fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Експерт: “Наступний хід росіян – українські атомні станції”

Український політолог Анатолій Ткачук впевнений, що знищення російськими найманцями промисловості на сході України – лише перший крок з боку сусідньої держави.

Це робиться для того, впевнений експерт, щоб обмежити українські валютні надходження, які пов’язані з експортом «хімії» і металу.

«По-друге, це робиться для того, щоб знизити виробництво електроенергії. Наступним їхнім ходом буде наступ на наші атомні станції. Слава Богу, що більша частина з них поки забезпечена паливом», – прокоментував ситуацію Анатолій Ткачук.

За словами Ткачука, Україна повинна бути готова до введення обмежень на поставки російського ядерного палива українським станціям.

«Росіяни повністю зупинили «хімію» і металургію на сході України. Крім цього, сильно обмежилося виробництво металургії на території Полтавської та Дніпропетровської областей, оскільки туди не постачають кокс», – сказав Ткачук.

Крім цього він також додав, що при правильних тендерах возити в Україну вугілля з далеких країн буде не дорожче, ніж купувати його у росіян.

 

Читайте також: