fbpx
Політика

Політолог прогнозує призначення Маккейна на посаду глави Комітету сенату з оборони

Перемога республіканців на виборах в американський конгрес може внести цілий ряд змін в зовнішню політику США.

Так вважає український політолог Олександр Палій.

«З одного боку новий конгрес буде більше приділяти часу вирішенню внутрішніх проблем… Але в той же час Барак Обама навряд чи дозволить дати слабину в зовнішній політиці, а також йому не дадуть зробити це ті ж республіканці в сенаті», – висловив свою точку зору Олександр Палій.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Адже сенат – це найпотужніший орган влади в Сполучених Штатах Америки. З цим органом влади необхідно узгоджувати кандидатів на пости членів уряду, а також узгоджувати кандидатів на військові посади. Якщо говорити про кадрову політику – це найпотужніша організація. І якщо наша влада хоче побудувати нормальну збалансовану Конституцію, то їм варто придивитися до того, що є в Штатах. У них є дуже хороша працююча модель», – упевнений український політолог.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Думаю, що Комітетом сенату США зі збройних сил керуватиме Джон Маккейн. В такому випадку, нам буде дуже легко з співпрацювати з американцями», – підсумував Палій.

 

Читайте також: