fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Співробітники ОБСЄ виявили під Донецьком неопізнану військову колону

Співробітники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що ними було зафіксовано в Донецьку, а також в 25 кілометрах від нього, в місті Макіївці, переміщення конвою з військової техніки, у тому числі танків, БТР, вантажівок і автоцистерн.

Відомості про це містяться в доповіді місії від восьмого листопада. Як з’ясувалося, в суботу вдень спостерігачі помітили на східній околиці Макіївки конвой, що складається з понад 40 вантажівок і автоцистерн, серед яких були 19 КамАЗів без номерів.

Вони везли на буксирі 122-міліметрові гаубиці з військовослужбовцями в темно – зеленій формі без розпізнавальних знаків. Крім того, представниками ОБСЄ були помічені 15 КрАЗів і один БТР, проте, вони не змогли точно визначити, що саме знаходилося в машинах. Пізніше в семи кілометрах від центру Донецька співробітники ОБСЄ зафіксували пересування дев’яти танків, у тому числі чотирьох Т – 72 і п’яти Т -64.

За словами співробітника місії ОБСЄ, представники, так званої, Новоросії поки ніяк не прокоментували цю інформацію. Нагадаємо, на початку вересня сторони домовилися про перемир’я, однак окремі бойові зіткнення відбуваються досі.

Читайте також: