fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики активно використовують тактику «кочуючого міномета», – штаб АТО

Протягом минулої ночі терористи 25 разів обстріляли блокпости, опорні і спостережні пункти сил антитерористичної операції, розташовані в районі населених пунктів Майорськ, Нікішине, Золоте, Оленівка та кургану Могила Гостра. Про це повідомили в прес – центрі АТО.

Як наголошується в повідомленні прес-центру АТО, внаслідок нічних обстрілів 2 українських військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості. У зв’язку з цим поранених бійців направили до медичних установ.

«Вогнем у відповідь сили АТО пригнічують вогневі точки бойовиків, примушують їх міняти свої позиції. Тепер бойовики все частіше використовують тактику кочуючого міномета, який веде вогонь і постійно змінює свої позиції. На даний момент обстановка на трасі Бахмутка досить складна. Минулої ночі терористи під час обстрілу позицій українських військ використовували стрілецьку зброю і міномети», – додали в штабі АТО.

Після цього в штабі АТО розповіли і про ситуацію в районі донецького аеропорту. За інформацією штабу АТО, на даний момент обстановка в районі донецького аеропорту як і раніше залишається складною.

Згідно з повідомленням, протягом минулої ночі терористи неодноразово вели артилерійський вогонь по позиціях сил антитерористичної операції, розташованих на території аеропорту. Крім того, близько опівночі терористи півтори години стріляли з артилерії по кількох населених пунктах: Орлівці, Тоненькому і Пісках.

Читайте також: