fbpx
Інновації

У Києві змінився порядок проходу в метро для пільговиків

Відсьогодні в Києві змінюється порядок проходу в метрополітен для 5 пільгових категорій громадян. Тепер безкоштовний проїзд в столичному метрополітені 5 пільговим категоріям киян надаватиметься тільки за наявності «Картки киянина». Про це стало відомо на офіційному сайті Київського метрополітену.

До категорій пільговиків, які з сьогоднішнього дня повинні користуватися «Карткою киянина» для безкоштовного проїзду, увійшли наступні:

– Інваліди, які згідно з рішенням Київської міськради віднесені до населення Києва і не мають права відповідно до українського законодавства на пільговий проїзд у метрополітені:

– Пенсіонери, які згідно з рішенням Київської міськради віднесені до населення Києва і не мають права відповідно до українського законодавства на пільговий проїзд у метрополітені;

– Особи, які не мають права на пенсію, та відповідно до рішення Київської міськради віднесені до населення Києва і не мають права відповідно до українського законодавства на пільговий проїзд у метрополітені;

– Один з батьків багатодітної родини, який згідно з рішенням Київської міськради віднесений до населення Києва і не має права відповідно до українського законодавства на пільговий проїзд у метрополітені;

– Непрацюючі особи, які здійснюють догляд за дітьми – інвалідами, і відповідно до рішення Київської міськради віднесені до населення Києва і не мають права відповідно до українського законодавства на пільговий проїзд у метрополітені.

Варто відзначити, що представники інших пільгових категорій, як і раніше, при вході на станцію метрополітену зобов’язані пред’являти відповідне посвідчення.

Читайте також: