fbpx
Політика

Парламент зобов’язаний приступити до роботи вже в листопаді – Віктор Балога

Кандидат в народні депутати України Віктор Балога звернув увагу на те, що парламентську коаліцію обіцяли на другий день після голосування, однак минуло вже два тижні, а коаліції не те, що нема – суспільству буквально прямим текстом кажуть, що на переговори потрібно ще місяць. За його словами, якщо це так, то гріш ціна і обіцянкам, які давалися на Майдані, і надіям, які народ покладав на новий парламент.

 «Що там говорити – гріш ціна самому факту дострокових парламентських виборів. Тому що Рада сьомого скликання, хоч і під тиском, хоча не з першого разу, але голосувала і приймала важливі закони. А новообраний парламент ще не прийняв присягу, але вже зайшов в глухий кут», – зазначив Віктор Балога. Як заявив політик, місяця на переговори у України просто немає.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Він підкреслив, що це недозволена розкіш для країни, яка за півроку втратила майже 40 тисяч квадратних кілометрів території.

 «Предмет коаліційних переговорів може бути тільки один – як відштовхнутися від дна і почати швидко рухатися вгору. Якщо це і є головне завдання нового парламенту, то переговори повинні закінчитися максимум на початку наступного тижня, а Рада запрацювати вже в листопаді. В іншому випадку, все як завжди – не можуть поділити посади та доступ до корита», – констатував Віктор Балога.

Читайте також: