fbpx
Політика

ЄС не змінює своєї позиції щодо “виборів” на сході України

Європейський Союз не збирається міняти своєї позиції щодо «виборів» у самопроголошених терористичних організаціях на сході України і не визнає їх результати. З такою заявою виступив прес – секретар представництва Європейського Союзу в Росії Сорен Ліборіус.

Коментуючи позицію Європейського Союзу в цьому питанні, він послався на заяву Європейської служби зовнішніх зв’язків, додавши при цьому, що позиція організації залишилася колишньою.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Проведення так званих виборів, які були призначені самопроголошеною владою, суперечитимуть букві і духу Мінського протоколу. Такі «вибори» тільки завадять процесам знаходження стійкого політичного рішення в цих рамках. У зв’язку з цим, Європейський Союз не визнаватиме ці вибори», – свідчить заява Європейської служби зовнішніх зв’язків.

У Брюсселі наполягають, що місцеві «вибори» в самопроголошених республіках на сході України мали проводитися «відповідно до закону України».

Читайте також: