fbpx
Політика

Газові переговори. Олланд і Меркель задоволені укладенням газової угоди

Німецький канцлер Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зробили спільну заяву з приводу укладання газової угоди між Російською Федерацією і Україною. Про це сьогодні, 31 жовтня, повідомляє «Німецька хвиля».

У цій заяві Меркель та Олланд підкреслили, що Європейський Союз і всі його партнери (йдеться про Сполучені Штати Америки, країнах G7 і Міжнародний валютний фонд) виконають свої завдання щодо реалізації раніше досягнутих домовленостей.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім цього, вчора ввечері Ангела Меркель і Франсуа Олланд поспілкувалися по телефону з президентами Росії та України Володимиром Путіним і Петром Порошенком. Обидва президенти також висловили підтримку підсумкам газових переговорів.

Олланд і Меркель акцентували свою увагу на необхідності виконання плану врегулювання збройного конфлікту на сході України, який був погоджений 5 вересня в Мінську. Європейські політики висловили сподівання, що всі сторони конфлікту відновлять діалог.

Читайте також: