fbpx
Міжнародна економіка

Продан: «Поставки газу в Україну почнуться відразу після оплати першого траншу боргу»

Міністр енергетики України Юрій Продан за підсумками тристоронніх міністерських переговорів в Брюсселі повідомив, що постачання російського газу на Україну будуть відновлені відразу після того, як буде оплачений перший транш заборгованості.

«Відповідно до досягнутої угоди, постачання газу в Україну в листопаді почнуться відразу, як тільки буде оплачений перший транш за газ в розмірі 1,451 мільярда доларів», – сказав Юрій Продан.

За підсумками тристоронніх переговорів у Брюсселі Україна, Росія та ЄС підписали підсумкову угоду про постачання і транзит газу, розраховану до березня 2015 року. Згідно юридично зафіксованою домовленостю, ціна газу для України до березня 2015 року становитиме 378 доларів за кубометр з планованим поверненням до ціни за контрактом з квітня.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак, в свою чергу, заявив, що Україна підтвердила наявність у неї коштів для передоплати за чотири мільярди кубометрів російського газу протягом листопада-грудня. Нагадаємо, черговий раунд переговорів у тристоронньому форматі проходить з середи.

Продан: «Поставки газу в Україну почнуться відразу після оплати першого траншу боргу» (відео):

Читайте також: