fbpx
Політика

В Раду сімейним підрядом або хто з одіозних політиків протягнув до парламенту своїх родичів

Нинішня українська влада недавно заявляла, що вибори до ВР – це найкраща люстрація, яку можуть провести самі українці, поставивши позначку у бюлетені за певного кандидата в нардепи. Але мабуть історія і тисячі смертей на Донбасі нічому не вчать людей. Як не парадоксально, але саме українці провели в новий парламент колишніх представників «Партії регіонів», замаскованих під «Опозиційний блок» чи самовисуванців. Але навіть якщо деяким одіозним в минулому політикам не вдалося пробитися до «парламентського коритця», вони посадили туди своїх родичів.

Найчисленнішим сімейним проектом в новому парламенті, враховуючи попередні результати голосування, є клан Балог. До Верховної Ради по Закарпатській області пробилися: екс – глава адміністрації президента і колишній міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога (балотувався в окрузі № 69 у Закарпатській області та набрав 61,91 % голосів); його брат Іван Балога виграв вибори в окрузі № 73 по тій же Закарпатській області, набравши 44,86 % голосів; молодший брат Віктора та Івана Павло Балога переміг в закарпатському окрузі №71 з 44, 62 % голосами виборців. Також в Закарпатській області пройшов двоюрідний брат Балог Василь Петьовка. Він переміг в окрузі № 72 Закарпатської області, набравши 68,04 %, голосів.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Разом з екс – міністром соціальної політики Наталією Королевською, яка проходить до ВР за списком «Опозиційного блоку», проскочив її чоловік Юрій Солод. За даними ЦВК, він переміг у виборчому окрузі № 47 ( Слов’янськ), заручившись підтримкою 34,19 % виборців.

Потрапив до нового парламенту і чоловік колишнього секретаря Київради, співвласник гіпермаркетів «Епіцентр» Олександр Герега. Пройшов він по мажоритарному округу №192 (Дунаївці, Хмельницька область), набравши 73,86 % голосів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Захищати інтереси Харківської області у Верховній Раді буде молодший брат скандального екс – глави Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна Дмитро. За нього в мажоритарному окрузі №178 проголосували 33,05 % виборців.

В 46- му окрузі в Артемівську в ВР пройшов брат колишнього віце – прем’єра,  глави адміністрації Януковича Андрія Клюєва Сергій. Він набрав 47,47 % голосів.

Прорвався в парламент і екс-регіонал, брат зятя екс-мера Києва Леоніда Черновецького Олександр Супруненко. Він переміг в одномандатному виборчому окрузі № 216 міста Києва. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії за підсумками обробки 100 % протоколів в окрузі. Олександр Супруненко набрав 24,46 % голосів.

Читайте також: