fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Україна відкликала рішення про розмежування Донбасу. Готуємося до війни», – терорист Захарченко

Ватажок терористичної організації «Донецька народна республіка» Олександр Захарченко виступив з черговими погрозами на адресу української сторони. На цей раз Олександр Захарченко звинуватив українську сторону в зриві укладення угоди про узгодження лінії розмежування на Донбасі. Слова лідера так званої «ДНР» передають російські ЗМІ.

Захарченко заявив, що українська влада відкликала підпис під угодою про узгодження лінії розмежування на Донбасі.

«Про відкликання підпису під угодою про узгодження лінії розмежування оголосила Україна. Готуємося до війни», – заявив Олександр Захарченко.

Варто відзначити, що про зрив угоди щодо узгодження лінії розмежування на Донбасі повідомляв й інший лідер «Донецької народної республіки» Андрій Пургин. Поплічник Захарченка також заявив, що українська сторона не виконала взяті на себе зобов’язання щодо розведення протиборчих сторін.

«Була узгоджена лінія для поділу конфронтуючих сил, але в Києві без пояснення причин відкликали підпис свого представника генерала Думанського під відповідним документом», – підкреслив Андрій Пургин.

Варто відзначити, що створення так званої «буферної зони» між позиціями сил АТО і терористами на Донбасі було обумовлено мінськими угодами від 5 вересня поточного року. Зокрема, створення лінії розмежування на Донбасі було зафіксовано в угоді між Україною, Російською Федерацією, ОБСЄ та представниками терористів. В свою чергу, президент України Петро Порошенко заявляв, що лінію розмежування на Донбасі між конфліктуючими сторонами повинна затвердити Верховна Рада.

Читайте також: