fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Експерт: “Мета терористів – захоплення всієї території Луганської та Донецької областей”

Протягом найближчого тижня слід очікувати ескалації конфлікту на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив експерт з питань безпеки Юрій Костюченко, передає УНН.

"Очевидною метою є захоплення всієї території Донецької та Луганської областей. Також бажаною метою є встановлення сухопутного сполучення з Кримом. Потенційні вразливі напрямки – Сєверодонецьк – Ізюм, Краматорськ – Лозова, Маріуполь – Мелітополь. Для забезпечення операції стягнуто значні людські ресурси, бронетехніка і артилерія, передбачено використання авіації з території Росії в разі необхідності", – вважає експерт.

Костюченко відзначає, що, судячи із заяв бойовиків, активна фаза операції повинна початися 4-5 листопада після "виборів" бойовиків. "Поставлені цілі заплановано досягти за рахунок декількох блискавичних маневрів в період до 10-12 листопада, а основні дії завершити до 20 листопада", – заявив експерт.

Нагадаємо, 20 жовтня "прем’єр – міністр" угрупування "ДНР" Олександр Захарченко звинуватив українську владу в зриві мирного процесу.

Джерело: УНН

Читайте також: