fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи на своїх “виборах” дозволять голосувати особам, які досягли 16-річчя

Бойовики угруповання "ДНР", визнаного в Україні терористичним, дозволили голосувати на своїх "виборах" 2 листопада 16-річним громадянам, повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

Згідно з українським законодавством, право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцяти років.

Сепаратисти заявили про намір провести свої "вибори" на частині території Донбасу, яку вони зараз контролюють, 2 листопада.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької та Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані світом і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

У той же час в Росії вже заявили про готовність визнати "вибори", організовані бойовиками. Одним з пунктів "мінського протоколу" від 5 вересня є забезпечення "проведення дострокових місцевих виборів за законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Згідно з цим законом, місцеві вибори в окремих районах Донбасу призначені на 7 грудня.

Джерело: УНН

Читайте також: