fbpx
Політика

Сільгоспінспекція зацікавилася «островом Льовочкіних» під Києвом

Передача земель і будівництво на ділянці під Києвом поблизу Обухова здійснюється всупереч чинному українському законодавству. Про це стало відомо з акта ревізії Державної сільськогосподарської інспекції від 19 вересня 2014 року, проведеної на прохання прокуратури, передає агентство «Радіо Свобода».

Як відомо, так званий «острів Левочікна» оформлений у власність сестри колишнього – глави Адміністрації президента Юлії Льовочкіної.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Під час перевірки інспектори встановили, що під час передачі земельної ділянки і будівництва були порушені статті 4, 88 і 89 Водного кодексу України, бо « ​в прибережних захисних смугах уздовж річок, на островах і навколо водойм забороняється будівництво будь-яких господарських споруд».

Варто відзначити, що ревізія «острова Льовочкіна» Сільгоспінспекцією відбувалася на прохання прокуратури Київської області, що перевіряє законність забудови острова.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Власниця острова Юлія Льовочкіна виявилася недоступною для коментарів.

Читайте також: