fbpx
Політика

Для боротьби з виборчою корупцією достатньо політичної волі – Балога

Народний депутат України Віктор Балога звернув увагу на те, що закон, який посилює відповідальність за підкуп виборців, набрав чинності лише вчора, 23 жовтня – за день до завершення агітації. Таким чином, як зазначив нардеп, всі, хто всю кампанію "засівали" округи гречкою, або купував голоси виборців як товар в магазині – покарані не будуть.

 «Але, все це не заважає чиновникам робити гучні піар – заяви про свої «подвиги» в боротьбі з виборчою корупцією і вважати своїх громадян недалекими створіннями, які нічого не розуміють», – написав Віктор Балога у Facebook.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Як заявив Віктор Балога, боротьба з виборчою корупцією – це лише питання політичної волі. За його словами, навіть без прийняття відповідного закону можна було не тільки відкрити кримінальні справи, а й довести їх до суду.

 «Чому це не робиться – для всіх очевидно. Тому всі викидають на цю коротку виборчу кампанію менше грошей, ніж у 2012 році. У тому числі і чиновники з різних партій, які зараз приміряють на себе образ "білих і пухнастих"», – підсумував політик.

Читайте також: