fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У «ДНР» спробували уточнити, коли захоплять Слов’янськ

Лідер терористів в Донецькій області, так званий «прем’єр – міністр Донецької народної республіки» Олександр Захарченко прокоментував інформацію про можливе захоплення низки міст на Донбасі. Олександр Захарченко вирішив пояснити, що мав на увазі під обіцянкою «захопити місто Слов’янськ та інші вільні міста Донецької області». Слова лідера донецьких терористів передають російські ЗМІ.

За словами Олександра Захарченка, терористи не збираються повертати силовим шляхом підконтрольні українським військовослужбовцям території.

«Я не сказав, що ми з зброєю в руках підемо забирати території прямо завтра або післязавтра. Ця територія рано чи пізно повинна повернутися до нас», – заявив Олександр Захарченко.

«Прем’єр – міністр Донецької народної республіки» запевнив, що в даний момент намагається вирішити питання щодо приналежності територій в площині мирних переговорів, а не силовим протистоянням.

Після цього ватажок терористів анонсував провокації української сторони на території «ДНР».

«Очікується найближчим часом провокація з боку української влади, так як у них проходять вибори. Територію, яку зайняли українські військовослужбовці, ми вважаємо своєю досі, і в будь-якому випадку потрібно забирати і Маріуполь, і Слов’янськ, і Краматорськ. Це територія нашої землі, яка належить нам. Ми їх в будь-якому випадку не залишимо», – стверджує Олександр Захарченко.

Як відомо, днями «прем’єр – міністр Донецької народної республіки» попередив, що на Донбасі «ще будуть дуже важкі періоди військових дій».

Читайте також: