fbpx
Міжнародна економіка

ЄС може зупинити Путіна, позбавивши його головної зброї, – Forbes

Європейський союз і США можуть зупинити агресію Володимира Путіна, раз і назавжди позбавивши російського лідера його енергетичної зброї. Про це повідомляє агентство Forbes.

«Очевидно, що Володимир Путін не може дозволити втрату доходів навіть від невеликого зниження поставок природного газу», – впевнені у виданні.

В Forbes впевнені, що без ЄС, який купує газ по 304 долари за тисячу кубометрів, «Газпром» припинить субсидування поставок газу на російському ринку (107 доларів за тисячу кубометрів – ред.) і поставок в колишні радянські республіки (224 долари за тисячу кубометрів – ред.). Після цього росіяни будуть змушені оплачувати опалення за тарифами, які більш близькі до світових, а сам Путін втратить владу над країнами – партнерами.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

«Готовність Євросоюзу дати відсіч Росії в згуртованому загальному починанні – це найголовніший іспит для європейського проекту. Європа і США можуть зупинити агресію і експансіонізм Володимира Путіна, раз і назавжди позбавивши його енергетичної зброї. Подивимося, хто готовий витримати іспит. Володимир Путін упевнений, що Захід не готовий», – відзначає видання.

Читайте також: