fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики не могли збити Боїнг-777 із захопленого українського ЗРК “Бук”, – Міноборони

Міноборони України заперечує, що літак авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий бойовиками 17 липня цього року із зенітно – ракетного комплексу «Бук», який був захоплений у військовій частині Повітряних сил Збройних сил України. Про це повідомляється в понеділок, 20 жовтня 2014 року, на офіційному сайті оборонного відомства.

У Міністерстві оборони спростували інформацію, яку розповсюдило відоме німецьке видання Spiegel, про те, що пасажирський лайнер збили з використанням захопленого у військовій частині України комплексу «Бук».

«У зв’язку з зазначеним Повітряні сили ЗС України офіційно заявляють, що відомості про захоплення бойовиками зенітного ракетного комплексу «Бук – М1» у військовій частині ЗС України не відповідають дійсності», – підкреслили у відомстві.

Згідно із заявою, особовий склад, озброєння і техніка зенітного ракетного полку, який дислокувався у Донецькій області, за рішенням командувача Повітряних сил ЗС України оперативно передислокувалися в нові райони ще 29 червня цього року.

У той час, коли бойовики зайшли на територію військової частини, там залишалася тільки непридатна до використання і застаріла автомобільна техніка.

Відзначимо, літак авіакомпанії Malaysia Airlines збили в Донецькій області 17 липня 2014 року біля Тореза. Жертвами аварії стали 298 осіб.

Читайте також: