fbpx
Політика

Порошенко не надто оптимістичний після переговорів з Путіним

Президент України Петро Порошенко заявив, що не надто оптимістичний з приводу результатів сьогоднішніх переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Переговори між президентами конфліктуючих держав відбулися в Мілані. Про це Петро Порошенко заявив під час зустрічі з Вернером Файманном, канцлером Австрії. Слова глави держави передає Reuters.

«На жаль, я не надто оптимістичний», – сказав президент України на початку зустрічі з австрійським колегою.

Свої коментарі щодо переговорів висловила і російська сторона.

У Москві не заперечують, що на даний момент в переговорах щодо ситуації в Україні повно розбіжностей і непорозумінь. Тим не менш, такі переговори йдуть. Про це розповів прес – секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«Переговори, дійсно, досить важкі, повно розбіжностей, повно непорозумінь. Але, тим не менш, вони йдуть, відбувається обмін думками», – підкреслив Дмитро Пєсков.

Раніше про складні переговори російського та українського президентів розповів і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

На зустрічі, яка в п’ятницю вранці відбулася в префектурі Мілана, також взяли участь прем’єр – міністр Великобританії Девід Кемерон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і представники ЄС, – президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і президент Ради ЄС Герман ван Ромпей, глава уряду Італії Маттео Ренці і високий представник з питань розширення і політики безпеки Європейського союзу Федеріка Могеріні. Крім того, на зустрічі був присутній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Варто відзначити, що прем’єр – міністр Італії Маттео Ренці назвав російсько – українські переговори в Мілані конструктивними.

Читайте також: