fbpx
Політика

Аваков з помсти розформував батальйон «Шахтарськ» – Ляшко

Як повідомив народний депутат України Олег Ляшко, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розформував батальйон «Шахтарськ» нібито через мародерство. Однак, як стверджує нардеп, насправді глава МВС вирішив помститися командиру батальйону Андрію Філоненку, який на засіданні парламентської слідчої комісії щодо Іловайська розповів правду про причини цієї трагедії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «За словами Філоненка, рішення про направлення добровольчих батальйонів в Іловайськ приймалося 5 серпня 2014 року на нараді у заступника дніпропетровського губернатора Корбана, який фактично ними керував. Філоненко стверджує, що слабо озброєних добровольців свідомо посилали на вірну загибель, адже за даними розвідки, Іловайськ був добре укріплений, і брати його мали військові», – написав Олег Ляшко в Facebook.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Таким чином, як зазначив нардеп, щоб приховати правду про Іловайську трагедію, а також уникнути відповідальності за невиправдані смерті, Арсен Аваков та розформував «Шахтарськ».

Читайте також: