fbpx
Економіка

«Енергетична залежність від Росії сьогодні штучна», – Хорошковський

   Україна має достатньо газу власного видобутку, щоб звести до мінімуму залежність від російського палива, вважає екс – перший віце – прем’єр України Валерій Хорошковський.

 "Енергетична залежність від Росії сьогодні штучна. Якщо згадати, ми добували 18,6 млрд кубічних метрів газу. Мінус 1,5 мільярда кубометрів, які добувалися в Криму. Залишається приблизно 17 млрд. Близько 20 мільярдів кубів ми отримували в рахунок плати за транзит. Зараз кількість газу, що проходить по нашій території, зменшено, тому хай буде 15 мільярдів кубометрів. Таким чином, ми маємо 30-32 млрд кубометрів газу, який ми можемо використовувати", – сказав В. Хорошковський під час "Національних дебатів" в ефірі Першого національного телеканалу в четвер увечері.

 За його словами, для промисловості і населення країни цього більш, ніж достатньо. "Тому я говорю, що уряду потрібно уважно і обережно працювати з тарифами, особливо – для літніх людей.

 Тому що у нас є свій власний газ, який ми можемо використовувати як компенсатор в цьому випадку", – додав В.Хорошковський.

  Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: