fbpx
Економіка

Через конфлікт в Україні Ахметов “вилетів” з ТОП-100 мільярдерів планети

Найбагатший громадянин України Рінат Ахметов втратив 18 % свого капіталу через все, що відбувається на сході України. У зв’язку з цим український бізнесмен більше не входить в ТОП – 100 мільярдерів світу. Такий висновок європейські засоби масової інформації зробили завдяки оновленому рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

«Найбагатший українець і єдиний представник України в рейтингу ТОП – 100 мільярдерів світу вилетів з нього. В даний момент Рінат Ахметов займає 109 місце, маючи статок в 10,5 мільярдів доларів», – прокоментували ситуацію журналісти ресурсу Hubs.

Тільки з початку 2014  року Рінат Ахметов втратив 2,4 мільярда доларів. Найбільше український бізнесмен втратив тоді, коли в країні почалася активна фаза антитерористичної операції. Також, згідно з відомостями ресурсу, такому різкому падінню могла сприяти і криза на сировинних ринках.

До слова, згідно з рейтингом Forbes, який був опублікований в травні поточного року, статок Ріната Ахметова оцінюється в 11,2 мільярда доларів. Торік в українського бізнесмена нарахували 15,4 мільярда доларів.

Читайте також: