fbpx
Політика

Військовослужбовці із зони АТО отримують фактично дві зарплати – Бригинець

Народний депутат України Олександр Бригинець повідомив про те, що кожен український військовослужбовець, мобілізований в зону АТО, фактично отримує дві зарплати. За його словами, відповідну інформацію йому надали в Міністерстві соціальної політики України.

 «Коли люди чують суму, яку отримують наші бійці і офіцери на місці служби в зоні АТО, то вони дивуються, забуваючи, що до цієї зарплати додається середня зарплата, яку мобілізований отримував до цього на роботі», – зазначив нардеп.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Як нагадав Олександр Бригинець, відповідно до закону, за співробітниками, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на один рік зберігається робоче місце. Крім того, їм компенсується з бюджету середній заробіток на підприємстві, де вони працювали під час призову.

 «Тому матеріальний стан кожного покликаного військовослужбовця залежить не тільки від тих функцій, які він виконує в АТО, але і від кваліфікації на цивільній службі, що дає можливість їх сім’ям утримувати рівень свого життя відповідно до зарплати свого чоловіка, сина тощо», – сказав Олександр Бригинець.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час, за словами Олександра Бригинця, існує проблема з тими, хто отримував зарплату в конвертах. Однак, як він зазначив, це глобальна проблема українського суспільства і вирішувати її потрібно на державному рівні.

Читайте також: