fbpx
Політика

В Україні почалися поставки високоточної зброї, – президент

В Україну почалися поставки деяких видів високоточної зброї. Таку інформацію оприлюднив президент України Петро Порошенко під час засідання Верховної Ради. Слова Петра Порошенка передає агентство РБК – Україна.

«Деякі види новітньої високоточної зброї ми тільки почали поставляти ї», – заявив глава держави.

Як зазначив Петро Порошенко, у вівторок вранці у нього відбулися переговори з керівниками «двох надзвичайно важливих партнерів України». Партнери підтвердили президенту поставки нової розвідувальної і високоточної техніки в Україну. За словами Петра Порошенка, високоточна техніка суттєво підвищить ефективність Збройних сил України.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«На жаль, про деякі види високоточної зброї ми як і раніше не можемо і мріяти », – підкреслив Петро Порошенко.

Варто відзначити, що наприкінці вересня президент України Петро Порошенко запевняв, що країна не потребує закупівлі летальної зброї.

«Коли я повернувся зі Сполучених Штатів, то почув в Україні тільки одне питання: ви привезли смертельну зброю? Друзі, я запевняю вас, нам не потрібна смертельна зброю. Я можу привести дві цифри: високоточна протитанкова ракета виробництва США чи Франції коштує в 14 разів дорожче, ніж аналогічна ракета, яка виробляється в українському КБ "Луч". Вчитися користуватися американською ракетою потрібно 2,5 року, користуватися нашою зброєю ми вміємо», – пояснив Петро Порошенко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Як відомо, зараз «Укроборонпром» завершує розробку 2 нових ракет для української армії. За наявними даними, держконцерн зосередився на створенні двох новітніх уніфікованих ракет класу «повітря- земля» і «повітря -повітря».

Додамо, що сьогодні Верховна Рада призначила голову Національної гвардії Степана Півторака на посаду міністра оборони.

Читайте також: