fbpx
Політика

«Громадянська позиція» проти призначення Полторака міністром оборони – Гриценко

Як заявив лідер партії «Громадянська позиція», народний депутат України Анатолій Гриценко, представники його партії не будуть голосувати за призначення Степана  Полторака на посаду міністра оборони України. Як вважає Анатолій Гриценко, командир Нацгвардії Степан Полторак зараз знаходиться на своєму місці, де він добре себе проявив.

 «Не такий міністр зараз потрібен на чолі української армії. Об’єктивно, міліцейський генерал Полторак не міг мати і не має стратегічного бачення розвитку сучасної армії. Він звик виконувати накази і не зможе активно відстоювати потреби армії в уряді, в РНБО. Полтораку буде важко на рівних спілкуватися з міністрами оборони країн – партнерів», – підкреслив Анатолій Гриценко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 При цьому він звернув увагу на те, що це вже другий раз президент прагне призначити на місце міністра оборони генерала з міліції. За словами Анатолія Гриценка – це помилкова і небезпечна тенденція.

  Армія існує для захисту народу і країни від зовнішніх загроз, зате Внутрішні війська, в яких відбулося становлення генерала Полторак – для захисту влади від народу», – сказав нардеп.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Як зазначив Анатолій Гриценко, зміщення акцентів кадрової політики президента в сторону міліції, посилення сил внутрішньої безпеки, безпеки влада, стає все більш очевидним і потенційно небезпечним.

Читайте також: