fbpx
Окупація Криму

В одній з кримських шкіл окупанти зібрали українські підручники і спалили їх

В одній зі шкіл Сімферопольського району російські окупанти зібрали всі книжки та підручники українською мовою, після чого зробили з цих книг звалище. Про це повідомляє представник Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв. За словами чоловіка, окупанти демонстративно спалили підручники на очах у учнів.

«У нашій школі вони зібрали всі підручники українською мовою і зробили з них звалище. Деякі учні хотіли забрати книжки додому, але окупанти їм цього зробити не дозволили. Крім цього, до знищення книг вони залучали і самих учнів. Деякі з дітей відмовлялися. Я зумів врятувати одну книжку. Цією книжкою став україно – англійський словник. Хотів й інші книги врятувати, але не вдалося», – прокоментував ситуацію Барієв у себе на сторінці в соціальній мережі.

Крім цього член Меджлісу висловив свою стурбованість тим, що педагоги місцевої школи активно допомагали окупантам знищувати книги.

«Це вже не перший випадок, коли в Криму знищують книги українською та кримськотатарською мовами», – додав представник Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Читайте також: