Закон про люстрацію потрібно вдосконалити – Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко відзначила важливість прийняття закону про люстрацію, проте сказала, що, на її думку, даний закон необхідно удосконалити.

 «У мене є питання до закону про люстрацію. Не люструються кандидати в депутати всіх рівнів, а сьогодні якраз йде вся велика команда колишніх регіоналів – за мажоритарними округами, за списками, за списками майже всіх демократичних партій, зокрема. І коли вони прийдуть до парламенту, будуть формувати уряд, якщо вони наберуть більшість», – зазначила політик.

 Як повідомила Юлія Тимошенко, вона вірить у те, що закон про люстрацію почне працювати. У той же час, за її словами, вона б хотіла, щоб закон не мав обмежень і щоб під люстрацію потрапляли всі без винятку.

 При цьому вона додала, що не розуміє, чому без прийняття закону про люстрацію не можна було звільнити заступника генпрокурора, якого звинувачували в корупції. За словами Юлії Тимошенко, для цього закон про люстрацію був не потрібен – потрібна була лише воля.

Related Post

 Також Юлія Тимошенко вказала на те, що її партія очистила свої ряди ще півроку тому, без прийняття закону про люстрацію.

 «Ми провели колосальну роботу, ми вивчили, що робив кожен наш партієць в Раді, в міській, районній, в обласній. Ми почали люстрацію з себе. 1519 депутатів усіх рівнів, керівників всіх рівнів партії, виключили з партії за те, що вони нечесно голосували за землю, поки я сиділа в тюрмі, нечесно голосували за бюджетні гроші. Ми їх усіх з партії прибрали, і для цього нам не потрібен був закон про люстрацію», – нагадала вона.



 

Leave a Comment