fbpx
Політика

Закон про люстрацію потрібно вдосконалити – Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко відзначила важливість прийняття закону про люстрацію, проте сказала, що, на її думку, даний закон необхідно удосконалити.

 «У мене є питання до закону про люстрацію. Не люструються кандидати в депутати всіх рівнів, а сьогодні якраз йде вся велика команда колишніх регіоналів – за мажоритарними округами, за списками, за списками майже всіх демократичних партій, зокрема. І коли вони прийдуть до парламенту, будуть формувати уряд, якщо вони наберуть більшість», – зазначила політик.

 Як повідомила Юлія Тимошенко, вона вірить у те, що закон про люстрацію почне працювати. У той же час, за її словами, вона б хотіла, щоб закон не мав обмежень і щоб під люстрацію потрапляли всі без винятку.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 При цьому вона додала, що не розуміє, чому без прийняття закону про люстрацію не можна було звільнити заступника генпрокурора, якого звинувачували в корупції. За словами Юлії Тимошенко, для цього закон про люстрацію був не потрібен – потрібна була лише воля.

 Також Юлія Тимошенко вказала на те, що її партія очистила свої ряди ще півроку тому, без прийняття закону про люстрацію.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Ми провели колосальну роботу, ми вивчили, що робив кожен наш партієць в Раді, в міській, районній, в обласній. Ми почали люстрацію з себе. 1519 депутатів усіх рівнів, керівників всіх рівнів партії, виключили з партії за те, що вони нечесно голосували за землю, поки я сиділа в тюрмі, нечесно голосували за бюджетні гроші. Ми їх усіх з партії прибрали, і для цього нам не потрібен був закон про люстрацію», – нагадала вона.



 

Читайте також: