Словаки зібрали понад 4 мільйони євро на снаряди для ЗСУ

Громадяни Словаччини всупереч проросійського уряду Роберта Фіцо зібрали понад 4 мільйонів євро, які тепер витратять на виробництво боєприпасів у Чехії. Потім снаряди відправлять в Україну. На цю суму можна закупити 2692 артилерійських боєприпасів.

Про це повідомляє České noviny.

Зазначається, що снаряди повинні доставити в Україну до кінця літа. Також вказано, що на сьогодні зібрано понад 4,17 млн євро.

Учасник проєкту “Подарунок Путіну” Додо Добрик повідомив, що вони консультуються з Міноборони Чехії для закупівлі боєприпасів, які планують виготовити на чеському підприємстві STV Group.

Related Post

За його словами, меморандум про закупівлю боєприпасів у рамках словацького збору підпишуть у травні.

Нагадаємо, що недавно менш ніж за дві доби жителі Словаччини зібрали понад 2 млн. євро на купівлю снарядів для України. Кампанію зі збору коштів ініціювали після того, як словацький уряд відмовився підтримати ініціативу Чехії щодо збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва.

Також нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів буде доставлена в Україну в червні. Подальші контракти будуть укладені на п’яти-шестизначну кількість снарядів.

У межах чеської ініціативи близько 20 країн виділили кошти, щоб придбати для української армії 500 000 артилерійських снарядів. Джерело: https://censor.net/ua/n3488605

Leave a Comment