fbpx
Політика

«Стіна» не захистить Україну – Тимошенко

Як вважає лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, проект «Стіна», спрямований на зміцнення державного кордону, не зможе виконати функції захисту України від російської агресії.

 «Коли немає можливості чітко, рішуче і ефективно діяти, придумуються такі проекти, які в історії світу не дали ніякого позитивного результату. Є досвід існування Китайської стіни, лінії Мажино, лінії Маннергейма – жодна з них не спрацювала проти військової агресії, вони були або зруйновані, або їх обійшли», – нагадала політик.

 За її словами, уряд вважає цей проект передвиборним. Як зізналася Юлія Тимошенко, вона побоюється, що після закінчення виборів, «Стіна» виконуватиме вже не піар – функцію, а функцію списання бюджетних ресурсів.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 При цьому Юлія Тимошенко заявила, що її партія підтримуватиме всі урядові та президентські ініціативи в парламенті, які спрямовані на забезпечення справжнього захисту держави.

 Як стверджує політик, всі військові експерти вважають проект «Стіна» абсурдом.

 «У нас не Середньовіччя. Якщо і будуть йти на Україну російські війська, вони будуть йти не з сокирами і палицями, і не з луками. Насправді те, що ми бачимо як проект «Стіна», це навіть не стіна, а рів. Тому жоден військовий, жоден професійний експерт не може зрозуміти, як цей рів може вберегти країну від «Градів», літаків, ракет, від танків. Якщо, маючи таку захисну «Стіну», піде ворог на нас, йому навіть кілька секунд не треба буде витрачати, щоб подолати її», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Як вона вважає, справжній захист полягає у веденні дипломатичних переговорів з Росією з позиції сили, а також зміцненні обороноздатності держави.

 

   

Читайте також: