fbpx
Політика

Тоні Ебботт на саміті G20 має намір запитати Путіна про збитий на Донбасі літаку

Прем’єр – міністр Австралії Тоні Ебботт повідомив, що використовує майбутній саміт лідерів G20, щоб запитати президента Росії Володимира Путіна про збитий на Донбасі пасажирський літак "Малайзійських авіаліній", на якому також перебували австралійці, передає УНН з посиланням на  Reuters.

 "Послухайте, я збираюся схопити Володимира Володимировича за сорочку і таки зроблю це. Я маю намір сказати Путіну, що австралійців вбили, і вони були вбиті бойовиками, яких підтримує Росія і які застосовують російське устаткування", – сказав він.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Відзначимо, що Австралію призвали заборонити Путіну брати участь в саміті "Великої двадцятки", проте Т. Ебботт зазначив, що це поза повноваженнями його країни.
 Нагадаємо, "Боїнг – 777" "Малайзійських авіаліній" був збитий в липні на сході України. В результати авіакатастрофи загинули 298 пасажирів і членів екіпажу, серед яких було двадцять вісім австралійців.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як повідомлялося раніше, прем’єр – міністр Голландії Марк Рютте 10 жовтня сказав, що він був розлючений тим, що голландські експерти не змогли закінчити роботу на місці падіння літака через триваючі бойові дії між проросійськими сепаратистами і українськими урядовими силами.

 Джерело : УНН

Читайте також: