fbpx
Новини світу

“Вишеградська четвірка” підтримує санкції щодо РФ, – МЗС Польщі

«Вишеградська група» (Польща, Словаччина, Угорщина і Чехія) мають схожий погляд на російсько – український конфлікт, а також питання санкцій щодо Російської Федерації. Про це в інтерв’ю чеській газеті Hospodarskie Noviny заявив глава Міністерства закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, передають в понеділок, 13 жовтня 2014 року, українські ЗМІ.

«Маємо схожий погляд на питання російсько – українського конфлікту, на майбутнє української держави, тобто, на те, що трапиться в Україні після виборів до парламенту, а також на питання санкцій щодо Росії», – заявив Гжегож Схетина. Міністр закордонних справ зазначив, що країни «Вишеградської четвірки» можуть гарантувати Україні шлях до Європи, але українці самі повинні приймати рішення щодо свого майбутнього. «Україні необхідна стабільна коаліція і сильний уряд, який займатиметься серйозними викликами, якими є економічні, структурні та адміністративні реформи», – зазначив глава МЗС Польщі. Згідно з його словами, потрібно утримати солідарність Європейського союзу, Канади та США у справі України.

Читайте також:  Поблизу Ужгорода відбулась зустріч Роберта Фіцо і Дениса Шмигаля: гучні заяви прем'єрів (ВІДЕО)

Гжегож Схетина також зазначив, що Євросоюз повинен вирішити проблему з диверсифікацією джерел енергопостачання та надати сусідам гарантії енергетичної безпеки. «Вже ніхто і ніколи не повинен залежати від поставок природного газу з Російської Федерації», – зазначив міністр. Відповідно до думки міністра закордонних справ Польщі, в найближчі місяці проблеми в енергетичній сфері можуть виникнути в Україні, «ситуація, яка свідчить про те, що російська влада використовує енергетику в своїх політичних цілях».

Читайте також:  Україна отримала боєприпаси, на які словаки зібрали чотири мільйона євро

Відзначимо, раніше влада Чехії, Угорщини та Словаччини, на відміну від Польщі досить критично висловлювалися щодо питання розширення рівня санкцій щодо Росії.

Читайте також: