fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В Житомирській області більше, ніж 600 переселенців зі сходу виявили бажання працевлаштуватися

В Житомирській області працевлаштували 103 переселенці зі сходу з 634, які виявили бажання працювати. Про це кореспонденту УНІАН сьогодні, 13 жовтня, повідомили в прес – службі Житомирської ОДА.

Згідно з повідомленням, це питання сьогодні розглядалося на засіданні регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, що прибувають з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції в Житомирську область.

За словами заступника директора Житомирського обласного центру зайнятості Віктора Зубрицького, станом на 10 жовтня цього року в обласну службу зайнятості за допомогою в працевлаштуванні звернулося 634 громадянини з 1951 працездатних переселенців. З них 103 людини вже працевлаштовані, а 234 – отримали статус безробітного та передбачену законодавством допомогу. Наразі триває робота з пошуку для них вакансій.

Зубрицький звернув увагу, що проблема працевлаштування переселенців не втрачає своєї актуальності в силу ряду об’єктивних причин.

"В першу чергу, немає активності з боку цих людей і бажання знайти роботу. Виникають і труднощі з пошуком роботи в сільській місцевості. Не менш вагомим чинником є нестача вакансій на ринку праці Житомирської області не тільки для переселенців, а й жителів області", – сказав він.

Джерело: УНІАН

Читайте також: