fbpx
Право

Порошенко ввів мораторій на штрафи за кредитами для громадян із зони АТО

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1669 – VII «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції». Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Верховної Ради.

Законом визначені тимчасові заходи для забезпечення підтримки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції та осіб, які проживають в зоні АТО або тих, хто переселився з неї. Закон встановлює мораторій на нарахування пені і штрафів на основну суму заборгованості за кредитним зобов’язанням громадянам України, місце проживання яких знаходиться на території проведення антитерористичної операції або які переселилися з неї в період проведення АТО.

Також законом вводиться тимчасове обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності в період і на території проведення АТО. Крім того законом передбачено спрощення процедури отримання документів про підтвердження форс – мажорних обставин.

Читайте також: