fbpx
Політика

Парламент розгляне закон про прокуратуру першим питанням – Соболєв

Як повідомив лідер парламентської фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, закон про прокуратуру буде першим питанням, яке розгляне парламент на засіданні 14 жовтня. При цьому він нагадав, що прийняття даного закону було однією з головних вимог їхньої фракції до президента.

 «Це буде історичний момент, тому що без закону про прокуратуру говорити про зміни в судовій системі, в системі боротьби з корупцією і в цілому в правоохоронних органах було б неможливо», – сказав нардеп.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Також Сергій Соболєв додав, що прийняття закону відкриє можливості для прийняття цілої низки законодавчих актів з пакету антикорупційних законів.

  Крім того, за його словами, завтра парламент голосуватиме за внесення змін до виборчого законодавства в частині, яка регламентує порядок проведення виборів і розширення бази виборців, які мають право брати участь в голосуванні. Як повідомив Сергій Соболєв, зокрема пропонується внести зміни щодо проведення перевірок фінансування виборчої кампанії з метою запобігання зловживань і масового підкупу виборців, який відбувається в цілому ряді областей.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Підводячи підсумок, Сергій Соболєв сказав, що прийняття згаданих законів дозволить діючому парламенту підвести хороший підсумок своєї роботи.

  Читайте: ВРУ розгляне закон про прокуратуру і заборону комуністичної ідеології – Тягнибок

Читайте також: