fbpx
Новини світу

Литва готується захищатися від «зелених чоловічків»

У Литві створюють сили швидкого реагування, які зможуть негайно зупинити дії ворожих диверсантів, коли немає офіційного оголошення про війну. Про створення таких сил повідомили міністр оборони Литви Юозас Олекас і головнокомандувач збройних сил Литви Йонас – Вітаутас Жукас. Слова чиновників передає агентство Delfi.lt.

Йонас – Вітаутас Жукас і Юозас Олекас представили законопроект, яким дозволяється застосування військової сили на території Литви в мирний час. Такий проект закону був зареєстрований у литовському парламенті 13 жовтня. Нові практичні і законодавчі заходи спрямовані на швидке реагування армії на погрози «гібридної» війни.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

В процесі підготовки законопроекту литовська сторона розглядала досвід інших країн, включаючи Україну. В результаті чиновники дійшли висновку, що для відповідної реакції армії недостатньо однієї законодавчої бази. Планується, що до складу сил швидкого реагування увійдуть елементи ВВС, спецоперацій та логістика. В цілому планується задіяти 2500 військових.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше повідомлялося, що Молдова заборонила в’їзд «зеленим чоловічкам».

Читайте також: